Varné desky

Vaření je ve většině domácností na denním pořádku a pro přípravu jídel je velice často potřeba nějaký zdroj tepla, na němž se jídlo udělá, aby bylo poživatelné. K tomu zpravidla slouží sporák a buď klasické hořáky, anebo moderní varné desky, které staré hořáky předčí v mnoha směrech. Existuje však několik druhů varných desek, které se od sebe vzájemně liší, a proto je před jejich pořízením dobré zjistit si alespoň pár základních informací.

Stále asi nejčastějším zdrojem tepla při vaření je plyn, a proto není divu, že jsou velice oblíbené a často pořizované i plynové varné desky, které vynikají svou velice jednoduchou regulací a pro domácnosti, kde se hodně vaří, je vhodné popřemýšlet i o modelech plynových varných desek, u nichž je místo standardních čtyř hořáků rovnou pět hořáků, přičemž ten pátý může být speciální wok hořák určený pro přípravu jídel, kde je zapotřebí prudkého a rychlého osmažení (čína, apod.).

Dalším typem jsou indukční varné desky fungující za pomoci elektrické energie. I proto jsou považovány za budoucnost v tomto směru a daleko rychleji se rozehřívají. Posledním typem jsou sklokeramické varné desky. Ty se zahřívají ještě rychleji než indukční varné desky a snadněji se udržují.

Varné desky obecně oplývají celou řadou bezpečnostních prvků a indikátorů, aby se člověk omylem nespálil, některé typy se po odejmutí nádobí automaticky vypnou a díky dotykovým ovladačům máte přesnou a snadnou kontrolu nad provozem varných desek. Nemluvě o tom, že je jejich využívání ekonomičtější. Širokou nabídku varných desek všeho druhu má ve svém repertoáru i jeden z největších internetových elektro specialistů – levnéelektro.cz.

Be Sociable, Share!

Přidání komentáře