Podzimní recepty pro zahřátí

S přicházejícím sychravým počasím se mění i jídelníček každého z nás. Lehké saláty, které v teplých dnech stačily jako plnohodnotný oběd, jsou zapomenuté a tělo si žádá vydatné teplé jídlo, které nás nejen zahřeje, ale i posílí. Pokud nechcete hned přecházet na hutné omáčky a těžká jídla, vyzkoušejte některý z jednoduchých receptů RACIO

Polévka z kyselého zelí

Zahřeje i zasytí, dokáže nahradit lehký oběd nebo večeři. Naservírujte je celé rodině a uvidíte, že bude chutnat všem.

Suroviny na 4 porce:

BIO Rýžové chlebíčky s amarantem

400 g kyselého zelí

1 litr zeleninového vývaru

4 menší brambory

1 lžíce vepřového sádla

2 lžíce hnědé pohanky

1 středně velká cibule

2 stroužky česneku

1 lžička mleté papriky maďarského typu

Sůl, mletý pepř dle potřeby

Lístky čerstvé majoránky na ozdobu

Hnědou pohanku uvaříme v zeleninovém vývaru. Brambory vaříme samostatně ve slupce, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a opečeme na sádle dohněda. Po jejich vyjmutí na stejném sádle dohněda orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené kyselé zelí, nastrouhaný česnek, posypeme mletou červenou paprikou a přidáme uvařenou pohanku spolu s vývarem. Polévku krátce povaříme, aby se chutě spojily.

Podáváme s bramborami a nadrcenými BIO rýžovými chlebíčky a ozdobené lístky majoránky.

 

Škvarková pomazánka s RACIO Knäckebrotem

Ideální pohoštění pro návštěvu. Pomazánku vykouzlíte během chvilky a Knäckebrot můžete mít vždy po ruce, zůstává křupavý po dlouhou dobu.

Suroviny pro 4 porce:

RACIO Knäckebrot žitný se sezamem

200 g škvarků

4 vejce

1 větší šalotka

1 PL hořčice

1 stroužek česneku

1 malý svazek čerstvé pažitky

8 lístků čerstvé majoránky

Sůl a pepř z mlýnku podle potřeby

Vajíčka uvaříme natvrdo, pomeleme spolu se škvarky, stroužkem česneku a šalotkou. Do směsi přimícháme hořčici, najemno nakrájenou pažitku, ochutíme solí a kořením. Vše spolu dohladka vymícháme.

Natíráme na Knäckebrot a ozdobíme podle vlastní fantazie. Druhou alternativou servírování na party je dát škvarkovou pomazánku na desku, nalámat žitný knäckebrot a pomazánku jím nabírat.

 

Pirátská kaše

Děti milují zábavu, udělejte jim veselou snídani nebo svačinu, i když Haloween je už za námi.

Suroviny na 4 porce:

RACIO Pirates rýžové chlebíčky s bílou polevou

200 g arborio rýže

½ l mléka

100 g cukru

1 PL másla

2 PL kakaa

50 g hořké čokolády

špetka soli

voda podle potřeby

Arborio rýži propláchneme vlažnou vodou. Vysypeme na pánvičku, podlijeme vodou, přidáme špetku soli a na mírném ohni vaříme cca 7 minut. Když se voda odpaří, podlijeme mlékem, přidáme kakao a vaříme, dokud nevznikne kaše požadované hustoty.

Kaši zjemníme máslem a zdobíme kostičkami Pirates, hoblinkami hořké čokolády a lístkem máty. Naložená do lahviček, zatažená víčkem může posloužit jako dobrá svačina dětem do školy.

 

Mini rolky s chia a banánem v kokosovém těstíčku

Sladká kokosová pochoutka pro hřejivé mlsání v chladných dnech.

Suroviny pro 4 porce:

RACIO Mini rolky rýže a chia semínka

2 banány

0,5 l oleje na smažení

1 PL práškového cukru na posypání

1 čerstvý kokosový ořech

190 ml kokosového mléka

5 PL bramborového škrobu

špetka soli

Kokosové mléko a bramborový škrob pečlivě rozmícháme se špetkou soli, abychom získali jemné těstíčko. Na špejli napichujeme kousky banánu, ponoříme do těstíčka a smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme s hoblinkami čerstvého kokosu, s Mini rolkami a posypané práškovým cukrem.

Be Sociable, Share!

Přidání komentáře