Do kuchyně

4 kroky k dokonalé jarní detoxikaci organismu

zdrava_stravaSynonymem příchodu jara je očista těla od škodlivých látek, které se v něm v průběhu zimy nahromadily a zatěžují jej. Detoxikace pomáhá nabudit ospalý organismus, jemuž chybějí vitamíny, energie i přirozená chuť do života. Jak ale detoxikovat tělo účinně a bez drastických hladovek? Poradíme vám 4 tipy, jak při jarní očistě postupovat krok za krokem. Celý článek »

Zeleninové směsi Dione vám pomohou s pravidelným stravováním

78653361S novým rokem často přichází i nová předsevzetí. Pro jejich dodržení je důležité, přizpůsobit si je tak, aby vás nijak neomezovala. Pokud jedním z vašich nových předsevzetí je i pravidelná strava, mohou vám s její přípravou jídel pomoci zeleninové směsi Dione a hotová jídla. Hotový brokolicový krém můžete mít uložený v mrazáku a polévku pak připravit za pár minut. Stejné je to i s Italskou směsí s předvařenými těstovinami a kuřecím masem, Mexickou směsí s předvařenou rýží a kuřecím masem nebo Fit-line směsí, která je plná kvalitních bílkovin. Pokud vaření můžete věnovat víc než jen pár minut, určitě vyzkoušejte některý z receptů níže. Celý článek »

V Obchodním centru Quadrio si nově zajdete na sushi

86796489Bistro Sushi Time nově otevřelo svou pobočku v Quadriu na Národní třídě. Možnost návštěvy nabízí nejen fanouškům tradičního a nejoblíbenějšího japonského jídla. Příjemné prostředí restaurace je ideální příležitostí k setkávání se s přáteli i kolegy z práce. V poledne navíc oceníte nevšední nabídku obědového menu, z něhož si vyberete tradiční pokrmy oblíbené asijské kuchyně. 

Celý článek »

Zbavte se nadbytečných kil efektivní dietou

100632342Lidé často bojují s kily navíc, které jsou způsobeny nesprávným stravováním a špatným složením jídelníčku. Velkým protivníkem v začínajícím boji proti nadbytečným kilům je čas. Aby dieta byla účinná, je potřeba si dobře nastavit stravovací návyky, a pokud to bude nutné, tak pozměnit jídelníček. V něm nesmějí chybět všechny druhy masa včetně ryb a různé přílohy. Důležitým faktorem pro zvládnutí a úspěšnost diety je dobrý time management.

Celý článek »

Vhodná strava nejen pro sportovce

108752146S příchodem nového roku se většina lidí zamýšlí nad tím, co udělat dobrého pro své zdraví. Jedni se rozhodnou hubnout, druzí by rádi vytvarovali postavu a zapracovali na svém svalstvu. V obou případech pomáhá nejen vhodný trénink, ale i správná životospráva a pestrá vyvážená strava. Konzumace kuřecího a krůtího masa může být jednou z nejlepších možností, protože vykazuje nízkou energetickou hodnotu a přesto představuje bohatý zdroj bílkovin, minerálních látek, vitamínů.

Celý článek »

Vyzkoušejte nové recepty a ušetřete spoustu času

86495126Objevili jste už kouzlo kvalitních mrazených zeleninových směsí Dione? Ty vám v kuchyni umí ušetřit spoustu času, který pak můžete věnovat jiným koníčkům nebo svým blízkým. Schválně si některý z receptů vyzkoušejte. Ten na „Hříšné maso“ zní poměrně exoticky, opak je ale pravdou. Není to sice ani úplně klasický recept, skládá se ale z běžně dostupných surovin, tak si ho zkuste uvařit.

Celý článek »

Štědrovečerní večeře trochu jinak: Vyměňte kapra za lososa

86796489Bramborový salát a smažený kapr je v Čechách a na Moravě tradiční štědrovečerní jídlo. Někteří si však při špatném výběru kapra následně stěžují na jeho bahnitou chuť a mnoho malých kostí. Lidé proto hledají jinou rybu, která by kapra nahradila. Velmi dobrou alternativou je losos, který je právě v zimním období vhodný ke konzumaci. Obsahuje totiž nejlepší výživové hodnoty. Pokud někoho ke konzumaci nepřesvědčí růžová barva masa, jeho jemná a výrazná chuť jistě ano. Šéfkuchaři Nordsee přinášejí tři recepty, jak vánočního lososa připravit. Celý článek »

Šéfkuchaři Šubrt a Ihnačák práskli, co rádi jedí. Budete se divit!

Restaurant Port58_Telecí svíčková v houbové krustě s portskou omáčkou a batátovým purée s mascarponeGastronomie a vše, co s ní souvisí, zažívá v Česku v posledních letech obrovskou popularitu. Potvrzuje to i úspěch unikátní akce Souboj šéfkuchařů, kterou pořádal Aqualand Moravia. Zde spolu v přípravě pokrmů pomyslně zápasili dva profesionálové – Radek Šubrt za Česko a Marcel Ihnačák za Slovensko – a práskli na sebe při té příležitosti řadu zajímavostí. Zajímá vás, jaký pokrm mají nejraději lidé, kteří vaří na špičkové úrovni? Jaké jídlo je podle nich typicky národní a které si nejraději vaří?  Celý článek »

Kaki Persimon Bouquet – Ochutnejte vitamínovou bombu kaki Persimon Bouquet

109169436V supermarketech už jste si jistě všimli ne úplně obvyklého ovoce. Zářivý a lesklý oranžový plod, který se svým tvarem podobá broskvi nebo rajčeti, se nazývá kaki Persimon Bouquet. Jinak se mu také přezdívá „pokrm bohů“. Sezóna tohoto výborného ovoce trvá jen od podzimu do Vánoc. Kaki Persimon je sladké, nemá semínka ani pecku, nemusí se loupat a snadno se krájí. Proto se skvěle hodí na svačinu do školy nebo do práce, ale i pro další použití v kuchyni. Celý článek »

Espresso je jen jedno

 106396405Espresso je jeden z nejznámějších a nejoblíbenějších italských nápojů a jeho příprava má svá pravidla a náležitosti. Podle zástupců společnosti Segafredo Zanetti se v České republice zvyšuje počet podniků, kde umí espreso správně připravit i servírovat. Stále se bohužel ale v Česku stává, že buď zákazník, nebo obsluhující personál není zcela poučen o správné kávové terminologii. Celý článek »