Menu podle barev

Jaro s sebou přináší i nechuť trávit hodiny v kuchyni, ale užívat si krásného počasí venku. Přinášíme Vám několik rychlých receptů, s nimiž vykouzlíte barevnou večeři lahodící očím během chvíle.Menu podle barev
Jaro s sebou přináší i nechuť trávit hodiny v kuchyni, ale užívat si krásného počasí venku. Přinášíme Vám několik rychlých receptů, s nimiž vykouzlíte barevnou večeři lahodící očím během chvíle. Cizrna, kukuřice, brokolice či fazole pro nás budou na talíři milým oživením jídelního lístku a zároveň dodají našemu tělu vitamíny, minerály a vlákninu.

Oranžovo-zlatá zalije pocitem tepla
KUKUŘIČNÉ MEDAILÓNKY S KAVIÁREM
studený předkrm, 25 porcí
vhodný též jako svačina nebo večeře
570 g (2 konzervy 425 ml) Zlaté kukuřice Bonduelle, 60 g hrubé mouky, 2 vejce, sůl, koření, bylinky, 60 g cibule, olej na smažení, 80 g kaviáru Imperiál, pažitkové máslo
Kukuřici necháme v sítku odkapat. Z mouky a vajec vytvoříme hustší palačinkové těsto. Případně můžeme přidat trochu nálevu z kukuřice. Ochutíme solí, kořením a bylinkami, vmícháme odkapané kukuřičné zrna a cibuli nakrájenou na drobné kousky. Na pánvičce rozehřejeme olej, do kterého lžící vložíme těsto a trochu přitlačíme. Placky pečeme do zlata z obou stran. Na vychladnuté placky potom kávovou lžičkou uložíme kopeček kaviáru, který ozdobíme troškou kopru a pažitkovým pomazánkovým máslem.

Bílá  a světle zelená vyvolají představu svěžesti
DVOUBAREVNÁ KARFIOLOVO-BROKOLICOVÁ POLÉVKA
Polévka pro 4 osoby
50 g másla, 100 g cibule, 400 ml zeleninového vývaru, 200 g zmrazeného karfiolu Bonduelle, 200 g zmrazené brokolice Bonduelle, sůl, koření, muškátový oříšek, koření typu vedeta, 200 g smetany
Na másle orestujeme nadrobnou nakrájenou cibuli. Rozdělíme na polovinu. Každou zalijeme zeleninovým vývarem a do první poloviny přidáme karfiol, do druhé brokolici. Povaříme přibližně 10 minut. Potom rozmixujeme. Podle potřeby dochutíme solí, kořením, muškátovým oříškem, případně kořením typu vedeta. Přidáme smetanu a necháme projít varem. Servírujeme tak, že do misky s karfiólovou polévkou vlijeme brokolicovou, nebo naopak a vytvoříme tak dvojbarevnou polévku.

Červená rozhýbe a dodá energii
INDIANA S KUŘECÍM MASEM
hlavní jídlo pro 4 osoby
200 g kuřecího masa, sůl, kari koření, olej, 2 konzervy 425 ml sterilované Indiany – Fazole v pikantní omáčce Bonduelle, koření
Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Osolíme, okořeníme a opečeme na oleji. Přidáme fazole s omáčkou a převaříme. Dochutíme solí a kořením.

Žlutá zahřeje vzpomínkou na letní slunko
KUKUŘICE V KARAMELU
dezert pro 5 osob

140 g (konzerva 212 ml) sterilované Zlaté kukuřice Bonduelle, 100 g karamelu (nebo konzerva kondenzovaného slazeného mléka), oplatky
Kukuřici scedíme a osušíme. Vmícháme do karamelu. Směs klademe na oplatku a druhou oplatkou přikryjeme. Karamel můžeme připravit pomalým vařením konzervy kondenzovaného slazeného mléka asi 1 hodinu ve vodě.

Be Sociable, Share!

Přidání komentáře