Do kuchyně

Exotické kuchyně mohou ochutnat návštěvníci říjnového veletrhu FOR GASTRO & HOTEL

Zájem o kvalitu stravování v Česku rok od roku stoupá. Lidé jsou ochotní připlatit si za
kvalitní potraviny a rádi zkouší nové kuchyně a chutě. Veletrh FOR GASTRO & HOTEL
2017, který se uskuteční 5. – 8. října v PVA EXPO PRAHA, je toho důkazem. Počty
návštěvníků rostou. Letos očekávají organizátoři čtyřicet tisíc návštěvníků. Ti budou
mít možnost ochutnat exotické kuchyně na STREET FOOD FESTIVALU, který se
uskuteční ve venkovních prostorách výstaviště. Celý článek »

Připravte si lehké dobroty s masem a sladkou mraženou tečku bez zbytečného cukru

Také se vám stává, že jste odpoledne unavení a ospalí? Vydatný oběd umí pořádně vyčerpat. Obzvlášť v letních teplotách vyžaduje naše tělo lehkou stravu a minimální zátěž. Stačí však malá změna, abyste se cítili lépe a dodali organizmu vše, co potřebuje. Vyměňte klasické přílohy za zeleninu. Kousek kvalitního šťavnatého masa a křehká zelenina tvoří ideální letní kombinaci a neochudí vaše chuťové buňky. Připravte si vepřovou panenku s grilovanou zeleninou, rybí filety zapečené se směsí Exclusive Julienne na závěr si vyrobte fit ovocnou zmrzlinu s řeckým jogurtem. Celý článek »

TZ – Dione – Letní slané recepty: v hlavní roli zelenina

Léto je období, kdy hrají na talířích prim lehké zeleninové recepty. Aby ne! Kdo by se chtěl v horku potit nad těžkými jídly, po kterých na tělo padne únava? Raději si dopřejte něco dobrého, po čem vám bude do skoku. Připravte si špenátový závin, letní aspik s kuřecím masem a zeleninou a zeleninu na másle s kuřecí kapsou. Všechna jídla vykouzlíte během chvilky a nezkomplikují vám plavkovou sezónu. První dvě navíc můžete jednoduše servírovat například na zahradní slavnosti hostům. Celý článek »

Šťavnaté marinované maso bez čekání

Léto je v plném proudu a s ním také sezóna oblíbeného grilování. Pro ty nejlepší výsledky je při jeho přípravě nejdůležitější soustředit se na fázi marinování masa.  Díky naložení v olejnaté kořeněné směsi je totiž maso jemnější, doplněno o novou chuť i aroma a v neposlední řadě se zkrátí doba jeho přípravy. Dobře marinované maso je po tepelné úpravě lahodné a šťavnaté. Celý článek »

Vyžeňte nudu z kuchyně se zdravými melounovými recepty

Každý, kdo často vaří, dobře ví, jak je náročné udržet jídelníček zdravý a s nápadem. V každodenním shonu je snadné sklouznout k několika osvědčeným receptům. S nimi se ale může do kuchyně nenápadně vplížit nuda. Podívejte se na pár zajímavých receptů a oživte menu pro sebe a své blízké dobrotami s melounem. Melouny obsahují vitamín A, C, B6, draslík, lykopen, nenajdete v nich žádné tuky ani cholesterol. Melouny Bouquet si navíc kromě jejich výjimečné šťavnatosti užijete díky tomu, že nemají žádné pecky. Jsou sladké a budou chutnat i těm nejnáročnějším strávníkům. Celý článek »

Správná vlhkost i dodržování teplot aneb Jak se správně skladují potraviny v obchodech a restauracích

Zdravotní nezávadnost nabízených potravin je pro obchody a restaurace stěžejní. Podepsat se na ní přitom snadno může celá řada nepříznivých faktorů, mezi něž patří například nevhodná teplota, při které jsou potravinářské produkty skladovány. Podívejte se na několik základních pravidel správného skladování potravin. Celý článek »

Připravte se na novou šťavnatou sezónu

Sladké, voňavé, plné vody, vitamínů a minerálů. Nemůžeme se divit, že lidstvo pěstuje melouny už tisíce let. A právě touto dobou se hlásí o slovo nová sezóna, se kterou si můžeme znovu užívat jeden z nejoblíbenějších plodů na světě. S melouny Bouquet, které dozrály ve slunném Španělsku, si je navíc dopřejeme ve šťavnaté bezpeckové variantě. Celý článek »

Recepty, díky kterým „propašujete“ ovoce a zeleninu do jídelníčku i zarytým masožravcům

Vitamíny člověk většinou narychlo doplňuje, když pociťuje, že na něj takzvaně „něco leze“. Využijte ale i období, kdy se cítíte fit a místo pilulek se soustřeďte na pestrý jídelníček. Vyzkoušejte třeba recept na špenátový závin, kam padne skoro půl kilové balení špenátu Dione. Špenát obsahuje beta karoten, antioxidanty, vitamíny a kyselinu listovou. I přesto, že závin obsahuje spoustu zeleniny, můžete ho podávat i zarytým masožravcům. Najdete v něm i maso, sýr a oblíbený česnek, takže se jedná o hodně syté jídlo. Ostatně podívejte se, co všechno budete potřebovat: Celý článek »

Češi dnes nakupují alternativně a ekologicky. Do obchodů chodí pěšky, preferují lokální výrobky.

Na změny v chování českých zákazníků poukazují nedávné studie i zkušenosti obchodníků. Podle průzkumu Češi častěji než v minulosti volí menší nákupy v průběhu týdne, do obchodů chodí pěšky a důkladněji vybírají, co nakoupí. Čtyřicet procent nakupujících pravidelně sleduje akční letáky a obstarává díky nim kvalitnější zboží za výhodné ceny. Zákazníci si také aktivněji zjišťují podrobnější informace o dostupných produktech a stále častěji nakupují přímo od výrobců. Celý článek »

Provoněné jaro

Přivítejte jaro provoněnými tradičními recepty, které se hodí i na slavnostní velikonoční tabuli. Čerstvé bylinky, které na jaře najdeme prakticky na každém kroku, se hodí nejen k masům či do salátů, ale neobejde se bez nich ani tradiční nádivka. Drůbežářský závod Klatovy nyní představuje snadné recepty na voňavé pečené kuře, kterým oslníte i ty nejnáročnější strávníky. Celý článek »