Do kuchyně

Podzimní recepty pro zahřátí

S přicházejícím sychravým počasím se mění i jídelníček každého z nás. Lehké saláty, které v teplých dnech stačily jako plnohodnotný oběd, jsou zapomenuté a tělo si žádá vydatné teplé jídlo, které nás nejen zahřeje, ale i posílí. Pokud nechcete hned přecházet na hutné omáčky a těžká jídla, vyzkoušejte některý z jednoduchých receptů RACIO Celý článek »

Uvařte si rychlé a originální recepty, které vás na podzim zahřejí

Podzim si žádá změnu jídelníčku. Lehké saláty a menu plné ovoce měníme za hutnější zeleninové recepty, které nás prohřejí ve stále chladnějším počasí. Kvůli takovému jídlu však nemusíte trávit dlouhé hodiny u plotny a trápit se s nekonečným postupem. Skvělá jídla, která vám poskytnou základ na celý den můžete vykouzlit během pár minut. Vyzkoušejte si to na exotické asijské pánvi s nudlemi a na vynikajícím prezidentském leču. Celý článek »

Jahodové daiquiri: oblíbený drink Ernesta Hemingwaye

Míchaný drink nemusí být bezpodmínečně dámskou záležitostí. Své o tom věděli i mužské ikony jako Ernest Hemingway, nebo John F. Kennedy. Za vznikem míchaného nápoje Daiquiri stojí rovněž muž – Jenning Cox, jenž jeho název odvodil od kubánské pláže. Ač se opak může zdát pravdou, tento koktejl je snadný i na domácí přípravu. Inspirujte se jeho jednoduchým receptem a nechte pány podlehnout kouzlu jahodového pokušení. Celý článek »

Exotické kuchyně mohou ochutnat návštěvníci říjnového veletrhu FOR GASTRO & HOTEL

Zájem o kvalitu stravování v Česku rok od roku stoupá. Lidé jsou ochotní připlatit si za
kvalitní potraviny a rádi zkouší nové kuchyně a chutě. Veletrh FOR GASTRO & HOTEL
2017, který se uskuteční 5. – 8. října v PVA EXPO PRAHA, je toho důkazem. Počty
návštěvníků rostou. Letos očekávají organizátoři čtyřicet tisíc návštěvníků. Ti budou
mít možnost ochutnat exotické kuchyně na STREET FOOD FESTIVALU, který se
uskuteční ve venkovních prostorách výstaviště. Celý článek »

Připravte si lehké dobroty s masem a sladkou mraženou tečku bez zbytečného cukru

Také se vám stává, že jste odpoledne unavení a ospalí? Vydatný oběd umí pořádně vyčerpat. Obzvlášť v letních teplotách vyžaduje naše tělo lehkou stravu a minimální zátěž. Stačí však malá změna, abyste se cítili lépe a dodali organizmu vše, co potřebuje. Vyměňte klasické přílohy za zeleninu. Kousek kvalitního šťavnatého masa a křehká zelenina tvoří ideální letní kombinaci a neochudí vaše chuťové buňky. Připravte si vepřovou panenku s grilovanou zeleninou, rybí filety zapečené se směsí Exclusive Julienne na závěr si vyrobte fit ovocnou zmrzlinu s řeckým jogurtem. Celý článek »

TZ – Dione – Letní slané recepty: v hlavní roli zelenina

Léto je období, kdy hrají na talířích prim lehké zeleninové recepty. Aby ne! Kdo by se chtěl v horku potit nad těžkými jídly, po kterých na tělo padne únava? Raději si dopřejte něco dobrého, po čem vám bude do skoku. Připravte si špenátový závin, letní aspik s kuřecím masem a zeleninou a zeleninu na másle s kuřecí kapsou. Všechna jídla vykouzlíte během chvilky a nezkomplikují vám plavkovou sezónu. První dvě navíc můžete jednoduše servírovat například na zahradní slavnosti hostům. Celý článek »

Šťavnaté marinované maso bez čekání

Léto je v plném proudu a s ním také sezóna oblíbeného grilování. Pro ty nejlepší výsledky je při jeho přípravě nejdůležitější soustředit se na fázi marinování masa.  Díky naložení v olejnaté kořeněné směsi je totiž maso jemnější, doplněno o novou chuť i aroma a v neposlední řadě se zkrátí doba jeho přípravy. Dobře marinované maso je po tepelné úpravě lahodné a šťavnaté. Celý článek »

Vyžeňte nudu z kuchyně se zdravými melounovými recepty

Každý, kdo často vaří, dobře ví, jak je náročné udržet jídelníček zdravý a s nápadem. V každodenním shonu je snadné sklouznout k několika osvědčeným receptům. S nimi se ale může do kuchyně nenápadně vplížit nuda. Podívejte se na pár zajímavých receptů a oživte menu pro sebe a své blízké dobrotami s melounem. Melouny obsahují vitamín A, C, B6, draslík, lykopen, nenajdete v nich žádné tuky ani cholesterol. Melouny Bouquet si navíc kromě jejich výjimečné šťavnatosti užijete díky tomu, že nemají žádné pecky. Jsou sladké a budou chutnat i těm nejnáročnějším strávníkům. Celý článek »

Správná vlhkost i dodržování teplot aneb Jak se správně skladují potraviny v obchodech a restauracích

Zdravotní nezávadnost nabízených potravin je pro obchody a restaurace stěžejní. Podepsat se na ní přitom snadno může celá řada nepříznivých faktorů, mezi něž patří například nevhodná teplota, při které jsou potravinářské produkty skladovány. Podívejte se na několik základních pravidel správného skladování potravin. Celý článek »

Připravte se na novou šťavnatou sezónu

Sladké, voňavé, plné vody, vitamínů a minerálů. Nemůžeme se divit, že lidstvo pěstuje melouny už tisíce let. A právě touto dobou se hlásí o slovo nová sezóna, se kterou si můžeme znovu užívat jeden z nejoblíbenějších plodů na světě. S melouny Bouquet, které dozrály ve slunném Španělsku, si je navíc dopřejeme ve šťavnaté bezpeckové variantě. Celý článek »